Найден Милков

%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8  naiden milkov 150x150 Найден МилковНайден Митков Милков, роден на 17.10.1966 година е български изпълнител на популярна музика със специфичен глас и стил, напомнящ изпълненията на прочутия солист на сръбската банда „Сребърни крила” В. Калембер. Малко са известните факти и като цяло малко са нещата публикувани в пресата за Найден Милков. Репертоарът му е изграден основно от балкански поп и попфолк, но той изпълнява и песни от други жанрове с особено добро звучене. Особена популярност натрупва от записаните дуети с бившата си половинка Тони Дачева. Името на Найден Милков се свързва с основателя на Първа частна милиция – Георги Николов-Мечката, който е застрелян през 1995-та година. Говори се, че Георги Николов е бил съдружник с Найден Милков и Рали Пенков. Милков и Пенков произхождат от полицейско спецзвено за борба с масовите безредици, което напускат след скандал в дискотека „Златна ябълка“ в Сл.бряг, където работят в свободното си време. Интересна е историята запознанството на Тони Дачева и Найден, за която певицата говори в едно от интервютата си при Венета Райкова през 2009 година. Покрай хобито на Найден – пеенето, той посещавал участия на Тони Дачева и изявявал желание да пее. Постепенно съдбата ги свързва и те стават дует не само в пеенето. Последната информация публикувана е пресата за Милков е, че е основал финансово-кредитната институция „Креди ленд“ в Бургас.

Издадени албуми:%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8  naiden 150x150 Найден Милков 2002 – „Грях ли е”
2003 – „Рицар на честта” – самостоятелен албум
2005 – „Като на кино”

Награди:2001 – Годишни награди на сп. „Нов фолк” – Вокална формация на годината /съвместно с Тони Дачева/
2003 – Годишни награди на ТВ „Планета” – Дует на годината /съвместно с Тони Дачева/

Хитове:
„Мамо”, „Приятели”, „Забрави ме”, дуети с Тони Дачева: „Грях ли е”, „Ако сълза си”, „Игра на любов”, „Йорговани”, „Раномоя”, „Като на кино”

Подобни досиета:


Мария
Мария Панайотова Андонова (Кирова) е родена е родена на 13 януари 1982 годин...
Малина
Малина Станчева Мечева, по-известна като поп фолк певицата Малина е родена н...
Тони Дачева
Тони Дачева Дачева, по-известна в поп фолк средите само с Тони Дачева е родена н...
Юлиан Константинов
Кой е Юлиан Константинов? Юлиан Георгиев Константинов е български оперен пе...

Коментара (5)

 1. Програми 55+ says:

  Познавам Найден, само то телевизията и честно казано не знаех много за него, освен че дълги години беше приятел на друга изпълнителна Тони Дачева,която още от малка обичам.Има стойности песни и не да се поддаде на днешната мода при фолк изпълненията,дори сега мисля, че ще става майка.Има няколко издадени песни, но ми прави впечатление, че вече не прави нови песни, с какво ли се занимава, може би частен бизнес.Добре се е насочил към кредитите, определено сега са там парите.

 2. Златко says:

  Много журналисти пишат за Найден Милков неща без да са проверени но мога да твърдя че това е един от малкото мъже на прехода които са Мъже в истинският смисъл на думата. Познавам Найден още когато с Георги Николов и Рали Пенков бяха съдружници в ПЧП в Бургас. Това беше фирма която пресече доста далаверки на господата от София и те се постараха да я ликвидират. Жалко само за Жоро Николов че си отиде от тоз свят толкова млад но така се получава когато дръпнеш кокала от устата на някой.

 3. Ariel says:

  Найден Милков, Георги Николов и Рали Пенков са основатели на Първа Частна Милиция.Найден е беше общ.съветник в гр.Бургас . Сега има собствен бизнес. С Тони Дачева имаха някаква муз.кариера, но не е известен като поп-фолк певец. Заслугите му са съвсем други!

 4. Жури says:

  Мутра! В момента си гледа детето и се занимава с бизнес. Синът му Димитър и той е мутра и престъпник, на кого ще мяза я.

Публикувай отговор

*

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. Повече информация | Разбрах