Ицо Хазарта

%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8   ico hazarta 150x150 Ицо Хазарта

Христо Христов Петров е роден е на 19 декември 1979 година в София, по-известен е професионалния си псевдоним Ицо Хазарта и е български рап певец, член и основател на групата Ъпсурт. Има сестра, която се казва Наталия и е с осем години по-голяма от него. Христо завършва 76-о училище „Братя Миладинови“ в София, а след него и Националната гимназия за древни езици и култури. Кандидатства в Нов български университет и е приет в специалността „Публична администрация“, но след 2 години прекъсва обучението си в НБУ заради музикалните си занимания. На 24 април 2004 г. Ицо се жени за приятелката си — Диана, а 3 години по-късно се разделят. Имат дъщеря на име Аделина.

Група Ъпсурт е създадена в началото на 1996 година от  Ицо Хазарта, Бат Венци, Буч и Ицо Панчев (Шлеви Долния), които са приятели от детска възраст. Използва софийския (шопски според тях) диалект за текстовете на песните си. До момента има пет издадени албума – Боздуган, Чекай малко, PopFolk, Quattro и Ъпсурт – Live.

Първият издаден албум на групата се казва Боздуган и излиза на бял свят през 1999 година. Най-големият хит от албума е песента Нон-стоп. Първата партида на албума е само на MC носители, като към 2006–2007 може да се намери и на CD носител. Следва албума Чекай малко, който излиза през 2001 година. Следващия албум на групата е PopFolk, излязъл през 2003 година, следва Quattro през 2005 година. Quattro е четвъртия по ред албум на Ъпсурт. Първия му сингъл „3 в 1 (неочаквано добра комбинация)“ е с участието на Галя от КариZма и TV водещия Милен Цветков. Песента става хит в началото на лятото през 2005. Хитови песни през същата година стават „Колега“ и „Пияни“. Гост изпълнители в албума са: Галя от КариZма, Я Я – Роянов, Белослава, Дичо, Лора Караджова и Славе (Ballface). В албума е и авторската песен на Боби Турбото „Три синджира Боби“ и сингълът който трябваше да намери място в последния албум на Ballface – „Не питай защо“. Тези два сингли са включени в албума за да подпомогнат развиването българският рап. Продуценти на албума са Free Agents и NESCAFE 3in1. Песните са 8, като само 5 са нови. Последния албум излязъл до момента е Ъпсурт – Live през 2006 година. Той е сборен и съдържа най-доброто от групата до момента.

Последните 2 парчета на групата са „Мрън Мрън“ и „Кради, кради“, която излезе съвсем наскоро с участието на варненския рапър – 100 кила.

Подобни досиета:


Константин
Константин Иванов Славчев е роден на 17 юли 1976 г. в гр. София. Известен с ...
Бони
Бонка Симеонова Илиева, по-известна като Бони е българска поп фолк певица, роден...
Тони Дачева
Тони Дачева Дачева, по-известна в поп фолк средите само с Тони Дачева е родена н...
Кондьо
По-известен с артистичният си псевдоним Кондьо - Кондю Стефанов Савов е българск...

Публикувай отговор

*

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. Повече информация | Разбрах