Калин Сърменов

Кой е на Калин Сърменов?

Калин Сърменов е роден в София на 25 май 1963 г. Той е български актьор, музикант, режисьор, художник и бизнесмен. Завършил е две специалности в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – кинорежисура в класа на Мариана Евстатиева и актьорско майсторство в класа на проф. Гриша Островски. До сега Калин Сърменов има два брака и две дъщери – Дария и Димана. По-голямата дъщеря на Сърменов – Дария е от първия му брак и е завършила университет във Виена, а по-малката е едва пет годишна и е от настоящата съпруга на Калин – Боряна. Според него той се чувства като съпруг на две жени. Калин признава, че е в много добри приятелски отношения с бившата си жена и до днес, въпреки развода. От 15 години той е собственик на рекламна агенция „Златен век“. Сърменов е един от основателите на групите „Контрол“ и „Чувал, чувал“, известен е още с това, че е автор на култови хитове, като „Леле како“ и „Булка“.

Кариерата на Калин Сърменов

След като се дипломира в НАТФИЗ, Калин Сърменов играе в пазарджишкия театър в продължение на един сезон, но решава да се върне отново в София. Там заедно с негови приятели основават частен театър, наречен „Алтернатива“. През кариерата си Калин Сърменов е играл много и коренно различни роли, като се

%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8 %d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%8c%d0%be%d1%80%d0%b8  Калин Сърменов в Седем Часа Разлика 150x150 Калин Сърменов

Калин Сърменов в ролята на Милото в "7 часа разлика"

започне от роля „Службогонци“ и се стигне до „Вечеря за тъпаци“. Конфликти с директора на Сатиричния театър Рашко Младенов го накарали да скъса с актьорската професия. Тогава се заел с основаването на рекламната си агенция, което се оказала доста трудно начинание. На Сърменов се налагало да работи на три места и водел нощно предаване за да може да издържа студиото си. Отделно това ползвал и банков кредит, за който си заложил и апартамента. Въпреки всичко Калин Сърменов доста успешно се справил с развитието на рекламната агенция, която го направила милионер. Той е основател на една от нашумелите български рок групи през 90-те години – „Контрол“, както и автор на голяма част от хитовете на групата. Малко по-късно се основава и новата група „Чувал чувал“, в която участват същите хора от „Контрол“. Заедно те изкарват 10 години, а самият Калин Сърменов казва, че рокът ще остане голямата му страст. През годините той е участвал и в множество рекламни клипове. Напоследък името на Калин Сърменов нашумя много покрай хитовата продукция, излъчвана по БТВ „Седем часа разлика“. Там той играе подземен бос на име Михаил Михайлов – Милото. За кратко Сърменов печели сърцата и става любимец на почитателите на сериала с невероятната си превъплъщение в безмилостен мафиотски бос. Другото място, на което можете да видите Калин Сърменов в роля е в пиесата „Вечеря за тъпаци” в Сатиричния театър. От началото на септември 2012 година Калин Сърменов е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов”. Той ще заема тази длъжност докато не бъде проведен конкурс за директорският пост и не бъде назначен нов директор.

Какво мислите за Калин Сърменов?

Чувствайте се свободни да споделите вашето мнение за актьора Калин Сърменов или неговата актьорска игра под формата на коментар!

Подобни досиета:


Краси Радков
Красимир Радков е на 24 април 1971 г. във Враца. Той е български комедиен ак...
Виктор Калев
Виктор Нанков Калев е роден на 20 октомври 1969 година в Златоград. Той е бъ...
Ваня Цветкова
За Ваня Цветкова Ваня Цветкова Дойчева е българска актриса, която дебютира ...
Койна Русева
Коя е Койна Русева? Койна Русева (Стефанова) е българска актриса, родена на...

Коментара (23)

 1. А.ЗАХАРЕИЕВ says:

  БЕЗМОЗЪЧЕН ПРОСТАК ДИСЦИПАДЖИЯ, ПРОДАВАЛ ЦИГУЛИКИ В ЛАТИНСАК АМЕРИКА ЗАЩОТО НЕ ЕЗНАЕЛ КАКВО МУ Е МЯСТОТО В БЪЛГАРИЯ !оТ 2005 РЕЖИСЬОР НЕЩАСТНИК!
  ПЛАГИЯТИН ДОЛНОПРОБЕН ПРИПИСВАШ СИ НЕЩА ДЕТО НЕ СА НЕГОВИ В ЕБАНАТА МУ ФИРМА И ПОСРЕДСТВЕН АКТЬОР !
  КАЛИНЧО МАМКА ТИ СЕЛСКА САМО ДА МИ ПАДНЕШ НЯКЪДЕ ПО УЛИЦАТА ДЕТО НЕ СМЕЕШ ДАХОДИШ БЕЗ ОХРАНА!

  • ми666ка says:

   Не знам какъв Ви е проблема А. Захариев…, но доста грозно псувате човека. Явно сте близо до него та знаете за какво е лъгал, но както и да е. Аз мога да кажа само, че това е един прекрасен актьор и че се нуждаем от повече такива талантливи творци като него. Продължавайте да ни радвате!

  • козата says:

   Захариев, Калин Сърменов може да е всичко, но не е селянин! Иначе да ти кажа честно, имаш невероятно просташки изказ – жалко за теб!

  • Глогов says:

   Захариев, ти вероятно си тъп, кой актьор в България си виждал с охрана? Дано ти да ми паднеш на улицата, дори и с охрана да си. Лошото е, че си анонимник и няма да кажеш кой си, сбелчага си тук!

  • keig says:

   Пълен селянин си

 2. boabab says:

  Току що гледах Калин Сърменов в Насреща с Люба Кулезич.
  Таккова интервю и квалификации и разбирания може да има само
  супер интелигентен човек.
  Гледал съм го само в Седем часа разлика, където в известна степен преиграва
  образа на Милото, и случайно го гледах на запис в Насреща с Люба Кулезич и не очаквах на интервюто да чуя такива квалификации и разбирания за живота.
  За мене той е много добър актьор и гениален като интелект.

 3. Bigger says:

  Според мен е много добър актьор, определено знае какво прави и си разбира от работата. Относно това, което каза колегата по-горе напоследък и аз го забелязвам, че преиграва, но да ви кажа честно.. реално като се замисли човек на него самата роля му е такава. Просто актьора му е такъв, лигав и превзет и като се замисля май може би не преиграва, а направо си го играе.. та както си трябва. В крайна сметка не можем да направим толкова лесна преценка дали наистина е толкова добър актьор ако гледаме само един филм с негово участие..

  • Hacer says:

   Just do me a favor and keep writing such traechnnt analyses, OK?

 4. Дейзи Патън says:

  А.ЗАХАРЕИЕВ says:
  31.10.2012 в 20:20

  БЕЗМОЗЪЧЕН ПРОСТАК ДИСЦИПАДЖИЯ, ПРОДАВАЛ ЦИГУЛИКИ В ЛАТИНСАК АМЕРИКА ЗАЩОТО НЕ ЕЗНАЕЛ КАКВО МУ Е МЯСТОТО В БЪЛГАРИЯ !оТ 2005 РЕЖИСЬОР НЕЩАСТНИК!
  ПЛАГИЯТИН ДОЛНОПРОБЕН ПРИПИСВАШ СИ НЕЩА ДЕТО НЕ СА НЕГОВИ В ЕБАНАТА МУ ФИРМА И ПОСРЕДСТВЕН АКТЬОР !
  КАЛИНЧО МАМКА ТИ СЕЛСКА САМО ДА МИ ПАДНЕШ НЯКЪДЕ ПО УЛИЦАТА ДЕТО НЕ СМЕЕШ ДАХОДИШ БЕЗ ОХРАНА….

  Браво бе Захариев,като плюеш Калин точно ти звучиш като един профан селски и завистлив злобар!! ..И със сигурност си такъв…!!! Поздрав от Африка,където и аз продавам цугулки…хе хе

 5. лора says:

  Кой е този??? Дори не го знам. Само в една реклама съм го гледала и едно интервю четох. Какви са тези измислени звезди и таланти. Какво е допринесъл за България, не за себе сиѝѝѝ/

  • Лора не чете says:

   Лора, този материал е за такива, като теб. Прочети и вече ще го знаеш! :) Явно не си била в България последните 20 години. … Как прекара навън?

 6. Agata says:

  Не смятам, че тетъра на Молиер е търговия, той е преди всичко Изкуство. За да има търговия, или бизнес, то трябва да има първо изкуство ! Ако Сърменов има такова необичайно виждане , то той наистина трябва да напусне този пост, a и театъра изобщо !

  • Молиер says:

   Агата, кое не е изкуство? В момента, в Сатиричния театър се играят най-добрите представления в БГ. Кое не е изкуство? Теди Москов и Мая Новоселска? Или новата постановка на Йосиф Сърчаджиев? Или пиесите с участието на Никола Анастасов и Стоянка Мутафова? Ти трябва да напуснеш, защото нещо не си разбрала. Разбери и обратно те искаме на театър, в Сатиричния, на вечеря за тъпаци, където играе самият Сърменов! И … тогава да обсъждаме! :)

 7. Г. Алек says:

  А.ЗАХАРЕИЕВ,
  Не само,че сте неграмотен и лаик в оценките за Калин Сърменов, но доста лековато и със злобна завист давате ,,преценки“ за заложбите на актьора,режисьора и таланта. По-добре не се появявайте на този сайд и не търсете публични изяви..!?

 8. бате мите says:

  този човек никой не го познава.той е срам за българския театър.

  • Мариета says:

   Кой не го познава,“Бате Мите“! А като не го познавате, как може да твърдите, че срам за каквото и да било?! Защо се изкавате неподготвени не мога да разбера, хем сте неграмотен, хем не разбирате, хем много приказвате. Айде аман от селяни, тея коментари си ги запазете за вашите подобни неграмотни „българи“.

 9. Pepa says:

  Назначен за шеф на театъра от ГЕРБ! Веднага махнал от кабинета си портретите на великите български актьори и закачил портрета на Бойко Борисов! Заради него театъре напуснаха такива чудесни актьори като Павел Попандов и Филип Трифонов!

  • Глогов says:

   Пепа, влизала си в кабинета му ли, че знаеш? Влизал съм и при стария директор, влизал съм и при този. Не ми е най-любимия директор, но такова нещо няма, приказки на малоумници, на шкафчето зад гърба му има една снимка с бате Бойко, приказва се така, все едно Дзерджински на стената е сложил.

  • Глогов says:

   А, да и още нещо, познаваш ли Попандов като човек? Знаеш ли какво иска и какви са му намеренията? Вероятно не, затова си го гледай другаде, защото наистина като актьор е великолепен.

 10. Златко says:

  Защо в тази държава всичко започва с някакъв тъп селяндур като този мутант Захариев…??? Баси олигофрена…

 11. тосиме знае кой съм доста окраде докато сепишеше заприятел ски настовен барабар сонова леке Митко Бакалов says:

  няма по без причинен плагият от лицето Калин! боклук и безобразен нещастник!

 12. зрител на Сатирата says:

  мутрата Боко ще ни натрапи за министър на културата мутрата Калин Сърменов
  Срамно и жалко!
  НИТО АРТИСТ, НИТО РЕЖИСЬОР, СНИМАЛ СЕ В ЕДНА РЕКЛАМА И ИГРАЛ ЗЛЕ В ЕДИН СЕРИАЛ
  ПРИ ТОВА КУЛТУРАТА МУ СТИГА ДО РОКА
  ТЕЖКО И ГОРКО НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА

Публикувай отговор

*

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. Повече информация | Разбрах