Мариан Вълев

Актьорът Мариан Вълев или просто Куката от “Под прикритие”

%d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%8c%d0%be%d1%80%d0%b8   Мариан Вълев Куката от Под Прикритие 150x150 Мариан Вълев

Мариан Вълев в ролята на Росен Куката в "Под Прикритие"

Мариан Вълев е роден на 30 октомври 1968 г. във Варна. Той е български актьор, завършил актьорско майсторство във ВИТИЗ Кръстьо Сарафов в класа на професор Енчо Халачев през 1993 г. Първата поява на Вълев на екран е през 1994 година във филма „Граница”. След заснемането на “Граница” Мариан Вълев заминава за Щатите, заедно с певицата Белослава, която в този момент е негова приятелка. След време той се връща на родна земя и играе в 5 години в Театър 199, но отново заминава в чужбина. Повече от 10 години той обикаля света. През 2010 година Вълев остава за постоянно в България и участва в снимките на “HDSP: Лов на дребни хищници”. Това е следващият филм, в който талантливият актьор се появява отново на екран.

Семейството на Мариан Вълев

Като цяло, въпреки че Вълев е интересна личност, много малка част от неговата биография и личен живот са известни в публичното пространство. Той е доста потаен, според него не е нужно хората да се занимават с личния живот на един актьор. Едно от малкото неща, които се знаят за Мариан Вълев е, че е разведен и има 15 годишен син, който също се казва Мариан. Бившата жена на актьора се казва София. Преди да се завърне от САЩ, той се разделя драматично с Белослава, след което се връща отново в България. Напоследък се чуват много слухове за “тайнствена брюнетка”, с която Вълев се появил това лято на светско парти в Свети Влас.

Какво обича да прави Мариан Вълев?

Мариан Вълев тренира плуване още докато живее във Варна. В последствие се увлича по бокса, но по скоро като свое хоби, освен това вдига щанги и бяга. Според него увлечението по спорта му е наследено от баща му, който е бил борец. “Когато не спортувам се чувствам нефункционален.” казва Мариан Вълев. Освен по спорта той се увлича и по татуировките, признава, че те имат сантиментално значение за него.

Филмография

%d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%8c%d0%be%d1%80%d0%b8   Мариан Вълев Куката 150x150 Мариан Вълев

Мариан Вълев или "Росен Куката"

Мариан Вълев е участвал в:

  • Корпус за бързо реагиране (2012) – играе Г-н Георгиев
  • Кецове (2011)
  • Под прикритие (2011-) – играе Росен Гацов — куката
  • Лов на дребни хищници (2010) – играе Синатра
  • Граница (1994) – играе Красавецът

Мариан Вълев или Росен Гацев – Куката?

Напоследък името на Мариан Вълев нашумя много покрай участието му в хитовата продукция на БНТ – “Под прикритие”. В сериала Вълев играе ролята на “гангстера” Росен – Куката, който е част от групата на подземният бос Джаро. Той се справя прекрасно с превъплъщението му в “лошото момче” на Джаро, което обяснява защо повечето хора го познават като Куката, а не с истинското му име. Ролята на Мариан Вълев е доста интересна -завършил е академията на МВР, откъдето идва и прякорът му – Куката. Изявява се като техническият гений на мафиотите и харесва работата си, а Джаро е негов идол. Куката е готов да направи всичко за шефа си, дори и неща извън рамките на допустимото.

Подобни досиета:


Виктор Калев
Виктор Нанков Калев е роден на 20 октомври 1969 година в Златоград. Той е бъ...
Любомир Нейков
Любомир Иванов Нейков е роден на 7 февруари 1972 г. в Червен бряг. Той е българс...
Симеон Лютаков
Кой е Симеон Лютаков? Симеон Лютаков е роден в Русе на 14 април 1972 г. Той...
Ваня Цветкова
За Ваня Цветкова Ваня Цветкова Дойчева е българска актриса, която дебютира ...

Публикувай отговор

*