Виктор Калев

%d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%8c%d0%be%d1%80%d0%b8   vitktor kalev 150x150 Виктор Калев

Виктор Нанков Калев е роден на 20 октомври 1969 година в Златоград. Той е български комедиен актьор, известен покрай участието си в „Шоуто на Слави“, заедно с другите двама актьори – Красимир Радков и Мариан Бачев. През 1994 година завършва висше образование в НАТФИС – Кръстьо Сарафов, гр. София. От 1996 година играе в представления в театър „София“ – гр. София. В началото Виктор работи в „Каналето“, а от 2004 година е в екипа на „Шоуто на Слави“. Играе добре мъжки и женски роли, но като че ли женските му се отдават повече. Кумир на актьора е знаменитата прима на българската естрада Лили Иванова, с която поддържа приятелски отношения.

В театър „София“, Виктор играе в представленията „Д-р” – Бранислав Нушич, „Проклятието на гладуващите” – Сам Шепард, „Алиса в огледалния свят”, „Напразни усилия в любовта” – Шекспир, „Адска машина” – Жан Кокто, „Ромео и Жулиета” – Шекспир, „Нашият град” – Торнтън Уайлдър, „Три сестри” – Чехов.

Взима участие във филмите „Коледата е възможна” – бълг. Филм, „Търси се екстрасенс” – бълг. филм, „Сива зона” – амер. филм с Харви Кийтъл.

През 2002 година участва в записите на аудио-албума „Страсти” на „Каналето“, а също така има издаден maxi- single “Миг от вечността” през 2001 година.

Запомнящи се роли, в който Виктор участва в предаването „Шоуто на Слави“ – Петър Стоянов, Симеон Сакскобургготски, Лили Иванова, Росица Кирилова, Кольо Фичката, Ранърса, Гугутка Заспалова, Кичка Бодурова, Антоанета Добрева – Нети, Володя Стоянов, Барак Обама, Деса Поетеса, Галя от дует Каризма, Милко Калайджиев, Роналдундъо -Дел Пеньо, Дядо Шишарко.

В ролята на Ранърса, Виктор пее и забавната песен – „Баща ми е“. Голяма част от ролите, който Виктор играе са сатирични превъплъщения в съществуващи образи, но има и измислени образи. Уникално добър в превъплъщенията и притежаващ таланта да забавлява незабравимо хората.

Подобни досиета:


Любомир Нейков
Любомир Иванов Нейков е роден на 7 февруари 1972 г. в Червен бряг. Той е българс...
Мариан Вълев
Актьорът Мариан Вълев или просто Куката от "Под прикритие" Мариан...
Боряна Братоева
Коя е Боряна Братоева? Боряна Братоева е родена във Варна на 2 юни 1989 год...
Ваня Цветкова
За Ваня Цветкова Ваня Цветкова Дойчева е българска актриса, която дебютира ...

Коментар (1)

  1. Димитър Димитров says:

    Уникален актьор! Талант! Живее в ролята! Много ме радва.

Публикувай отговор

*

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“. Повече информация | Разбрах